Kostpolitik

Kostpolitik

Kostpolitik er forældres og institutions fælles ansvar og er udtryk for en bevidst holdning til, hvad vi putter i munden på børnene.
Vi er af den holdning, at vi skal spise alt med måde. Vi har ingen regler i forhold til  kager og is da vi er meget få børn og endnu ikke har været udsat for, at det har taget overhånd med sødesager. Dog anbefaler vi at vuggestue børnene til fødselsdage for tilbudt boller og frugt. Børnehave børnene må gerne have kage eller is med til deres fødselsdage.

De fysiske og sociale rammer omkring måltiderne
Børnene spiser i deres aktivitetsgrupper og med egne voksne.
Det skal være en rolig og god stemning og en atmosfære, hvor alle har mulighed for at komme til orde. Børnene skal opleve måltiderne som hyggeligt samvær med de andre børn og voksne.

Principper for vores kost
Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger for kost til børn i daginstitutioner. Vores kost er mellem 80-100% økologisk. Vi tager hensyn til kulturelle og religiøse kostprincipper. Der er ingen fødevarer som vi ikke spiser.

Vi tager ikke hensyn til paleo principper, vegetarprincipper, veganerprincipper eller lign. Ved særlige hensyn pga. fødevare allergi skal der afleveres en lægeerklæring.

Slik og søde sager i Børnehuset
Slik er ikke noget børnene får i hverdagen det er kun til særlige højtider vi kan ende med at få en godte pose. Vi kan godt finde på at bage en kage eller en forældre bager en kage til os. Om sommeren kan vi være så heldige at få en is. Vi har forældre som spøger om de må komme med en is om eftermiddagen. Vi vil helst ikke lave for mange regler da vi mener en ordentlig dialog er meget bedre en alt for mange strikse regler.

Hits: 34